Blogs: Decorate your home
 Personal Trainer Lifestyle Coach  thumbnail

Personal Trainer Lifestyle Coach

Published Aug 09, 23
10 min read

Personal Life Coach LondonEindelijk heb je dan de knoop doorgehakt: je gaat met krachttraining aan de slag. Je trainingsschema ligt klaar, je eten is op orde, je hebt je abonnement bij de sportschool afgesloten… Laat die spierbundels maar komen. Maar hoe snel levert ? Er bestaan nogal wat misverstanden over de snelheid waarmee je spieren op kunt bouwen.

Waar kun je op rekenen als je met trainen begint? De meeste mensen doen krachttraining om meer spieren op te bouwen, of ze nou af willen vallen of breder willen worden (jp sports ). Maar hoe snel groeit die spiermassa nou eigenlijk? Natuurlijk hangt dat in hoge mate af van persoonlijke omstandigheden, zoals voeding, rust en beginlevel.

Let op – dat is het maximum! Als je eenmaal een beetje getraind bent, neemt die hoeveelheid steeds verder af. Per jaar wordt 10 kilo dus al als het hoogst haalbare resultaat beschouwd. En dat is dus onder ideale omstandigheden en alleen in het eerste jaar. Iets wat je als 'normale' krachtsporter waarschijnlijk niet gaat realiseren.

Dat is niet gek, want zoals gezegd is dat het maximaal haalbare resultaat. Bij veel mensen komen de krachttraining resultaten gewoon wat langzamer. Dat kan aan allerlei factoren liggen: Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je je training niet optimaal hebt ingericht. Je gaat niet tot het uiterste, je traint niet frequent en regelmatig, of je zorgt niet voor voldoende progressieve belasting.

Ook het herstel buiten de sportschool is echter essentieel, want in die tijd groeien je spieren! Slaap je wel voldoende? Geef je een spiergroep tussen twee trainingen altijd genoeg hersteltijd? En zorg je ook dat je in het dagelijks leven genoeg ontspant? Ten slotte is er nog de optie dat krachttraining resultaat kleiner lijkt omdat je ook vet verbrand hebt.Vermoed je dat dit aan de hand is, bijvoorbeeld omdat je bewust met een calorietekort eet? Let dan ook vooral goed op zichtbare veranderingen. Als je alleen op de weegschaal let, kunnen bij krachttraining de resultaten dus makkelijk tegenvallen. Het is daarom voor je eigen motivatie verstandig om ook wat andere tekenen van vooruitgang in de gaten te houden! Denk bijvoorbeeld aan:Meer gewicht kunnen tillen.

Personal Basketball Coach Near Me

Krachttraining geeft je lichaam een flinke oppepper en zorgt ervoor dat je nog lang na de training meer energie hebt. Betere slaap. Als je actiever bent geweest, is je nachtrust vaak ook beter. Wat die energie natuurlijk ook weer ten goede komt. Betere coördinatie. Met krachttraining verbeter je niet alleen je spierkracht, maar ook de samenwerking van je spieren.

Zo zijn er talloze manieren waarop krachttraining resultaat op kan leveren. Het is beter voor je motivatie als je je focust op hoe je sport je algehele welzijn verbetert, en niet alleen op de groei die je weegschaal aangeeft. Kortom: hoe snel geeft krachttraining resultaat? Dat hangt er maar net vanaf over welke resultaten je het hebt.

De balans vinden tussen trainen en rust is lastig. Soms heb je de energie om elke dag van de week te trainen, andere keren liever niet. Hoe vaak moet je al je spiergroepen prikkelen om ze continu te laten groeien? Lees even mee - dan leggen we je uit hoe vaak je per week zou moeten trainen voor optimaal resultaat (personal diet coach).

Wetenschappers analyseerden 10 eerdere onderzoeken die spiergroei vergeleken bij mensen die één, twee of drie keer per week trainden in een tijdsbestek van een paar maanden. Ze ontdekten dat als je een spier twee keer per week traint, deze meer groeit dan wanneer je hem één keer per week traint - personal coach voorschoten.

Tenzij je hem weer traint. Dat boost de groei weer voor 48 uur. Dus, hoe vaker je traint, hoe groter je spieren. Dit werkt alleen tot op zekere hoogte, want de mensen die drie keer per week trainden voor spiergroei behaalden dezelfde resultaten als degenen die twee keer per week trainden (personal trainer health coach).

Schoenfelds advies: 'Als je je training in boven- en onderlichaam verdeelt per dag, doe dan twee boven- en twee onderlichaamtrainingen per week.' Kortweg: nee. Je kunt met full-body workouts waarbij je niet all-out gaat elke dag trainen. Maar als je doel spiergroei is, is dat verre van optimaal. Niet alleen omdat een spiergroep rust nodig heeft om te herstellen - en te groeien dus - maar ook om je lichaam niet uit te putten.

Personal Nutrition Coach

En als je meer van total-body-workouts houdt om zoveel mogelijk resultaat te behalen, adviseert Schoenfeld om drie keer per week krachttraining te doen voor spiergroei. personal coach rosmalen. De reden daarvan is dat het moeilijk is om de hoeveelheid werk die je moet verrichten in twee trainingen te proppen. Lijkt een total-body-workout je wel wat? Hier vind je een snelle én krachtige total body-workout met dumbbell.

Hoe begin ik met krachttraining? Ik weet nog goed toen ik zelf begon met krachttraining. Zo’n gevoel van dat je geen idee hebt wat je aan het doen bent en absoluut niet in het krachthonk thuishoort. Dat iedereen je aanstaart en dat je nog voordat je met oefening 1 bent begonnen, alweer omgekeerd bent en niet snel genoeg weer veilig thuis kan zijn.

Met deze blog probeer ik je tips te geven zodat je met een ander gevoel kan beginnen met krachttraining. Want als je net begint met fitness, zal je merken dat er héél veel over gezegd en geschreven wordt. En iedereen heeft een mening erover en vindt wat anders. Ze weten allemaal wat het beste is en dat hun manier ‘dé manier is’.

En vervelend zelfs. Want als iedereen wat anders zegt, hoe weet je dan nog waar je moet beginnen. En dan kom ik ook nog met zo’n blog aan. I know, I know. Maar toch besloten om deze blog te maken, omdat ik deze vraag heel vaak krijg en zelf ook wel had gewild dat ik dit had geweten toen ik met krachttraining begon.

Waarom wil je beginnen met krachttraining? Wil je misschien afvallen, een meer getoned lichaam met meer spierdefinitie (zichtbare lijnen) of wil je juist sterker worden en spieren opbouwen? En als je bijvoorbeeld alleen conditie wilt opbouwen of een marathon wilt kunnen lopen, dan kun je beter voor cardio kiezen in plaats van krachttraining.

Heb je je doel bepaald? Mooi, dan kun je nu een plan gaan maken. Hoevaak per week wil je gaan trainen? En op welke dagen? Naar mijn mening werkt consistentie het beste. Dus een vast aantal keer per week en het liefst ook op vaste dagen/tijden. Op deze manier wordt het steeds meer een gewoonte.

Personal Coach Job

Liever dat je een half jaar lang twee keer per week vast gaat, dan dat je 2 weken 5 keer per week gaat en daarna helemaal niet meer omdat je het niet vol kunt houden. Kijk wat realistisch is voor jouw leven. Wanneer je bepaald hebt hoe vaak en wanneer je wilt gaan trainen, kun je aan de slag gaan met een trainingsschema.

Wanneer dit echt geen optie is in je sportschool, kun je beginnen om zelf een schema op te stellen. Zoek op youtube naar fitnessoefeningen en begin met de basisoefeningen, kies er een stuk of 5/6 per training en zorg ervoor dat je van iedere spiergroep iets meepakt. Begin met de zwaardere oefeningen en eindig met de lichtere isolatieoefeningen.

Kun je daar ook vragen of ze de eerste keer de oefeningen uit willen leggen qua techniek (personal coach bloemendaal). Wanneer je dit liever zelf doet of bij basicfit ofzo traint, dan kun je genoeg goede video’s op You, Tube vinden waarin de techniek van iedere oefening wordt uitgelegd. Bekijk voordat je gaat trainen de video’s van de oefeningen die in je schema staan.

In het begin zal dit even wat tijd vragen, maar goede techniek is essentieel voor krachttraining. Dus wanneer je dit vanaf het begin serieus oppakt, zal je hier later heel veel profijt van hebben. Pak niet gelijk (te) zware gewichten - personal fit coach. Zorg ervoor dat je eerst de oefening onder controle krijgt en de techniek beheerst.

Wanneer je dit echt goed onder controle hebt, kun je langzaam het gewicht ophogen. En ik snap het; het ziet er natuurlijk vet stoer uit als je zware gewichten kunt tillen; maar wees geen egolifter en trek je niets aan van andere mensen. Iedereen is ergens begonnen. Vergelijk je zelf alleen met jezelf.

Geloof me, je wilt echt geen blessures. Stel je beheerst de techniek en de oefening na een tijdje helemaal (personal coach bremen). Wanneer weet je of je dan kan ophogen qua gewicht? Beter kan ik hier nog een keer een uitgebreide blog over schrijven, maar in het kort wat tips: Houd je progressie in trainingen bij door per oefening op te schrijven hoeveel gewicht, hoeveel sets en hoeveel herhalingen je hebt gemaakt en probeer iedere week hierop progressie te maken.

Tarief Personal Coach

25kg extra is al progressie), een herhaling meer, maar bijv. een betere of langzamere uitvoering van de herhaling kan ook progressie zijn. Stel in je schema staat bench press 25kg, 4 sets x 8 herhalingen. Dan zul je misschien in week één 25kg x 8 x 7 x 7 x 6 halen.

Zo heb je dus iedere week progressie gemaakt. Als je dan de 4 sets van 8 herhalingen met de juiste techniek en goede uitvoering hebt gehaald, kun je de week erop bijv het gewicht verhogen naar 27. 5kg en dan beginnen met 4 x 6 herhalingen en dan per week weer opbouwen naar die 4 x 8 herhalingen.Het fysiek van je dromen bouw je niet in een paar weken. Dit heeft tijd nodig, heel veel tijd. Wees daarom reëel naar jezelf en gooi de handdoek niet zomaar in de ring als je niet direct resultaat ziet. Want je zult niet direct resultaat zien - personal coach leiden. Weeg jezelf ook niet iedere dag, maar bijv.

Foto’s en de spiegel zijn een betere maatstaaf voor progressie dan gewicht alleen. Ook het sterker worden in de sportschool is een goede maatstaaf voor je progressie. Hou daarom bij wat je doet in de sportschool; hoeveel gewicht, hoeveel sets en hoeveel herhalingen (personal coach voor ondernemers). Wees niet bang om ‘mannelijk’ te worden van krachttraining.

Spiermassa opbouwen kost tijd. Tenzij je enorme aanleg/genen hebt om mega gespierd te worden, zul je niet zo snel bulky/mannelijk worden. De meeste vrouwen zijn namelijk niet zo gezegend om heel snel gespierd te worden. Wil je dit wel, zorg er dan voor dat je de techniek zoals eerder omschreven goed onder de knie krijgt en vanaf dan op gaat bouwen naar zwaardere gewichten en daar ook je voeding op aanpassen.

Nog even over het ‘mannelijk’ eruit gaan zien: ik train zelf al best wel wat jaartjes in de gym. En ik ben van baby gewichtjes naar best wel zware upperbody trainingen gegaan in de loop van de jaren. En ondanks dat ik (durf ik best te zeggen) voor een vrouw best zwaar train (vind ik zelf), er echt nog niet mega gespierd uitzie.

Personal Life Coach London

Ik wil overigens zelf wel nog wat gespierder worden; puur omdat ik dat zelf erg mooi vind. Dus ik bouw geduldig verder ;). Voeding en fitness gaan hand in hand. Je kunt nog zo hard trainen, maar wanneer je voeding niet on point is, is het moeilijk om je doelen te behalen.

De juiste bouwstenen zijn nodig om je lichaam te veranderen. Veel mensen onderschatten het belang van goede voeding wanneer zij bezig zijn met fitness. Dus even terug naar stap 1: wat zijn je doelen? Wil je aankomen, op gewicht blijven of wil je spiermassa opbouwen? Afhankelijk van je doel, ga je je voeding hierop aanpassen.Wil je afvallen, zul je minder calorieën binnen moeten krijgen dan je verbruikt. Heb je geen idee wat je binnenkrijgt aan calorieën op een dag? Dan kan het zinvol zijn eens je calorieën te tracken in een app als My, Fitness, Pal. Doe dit eens een weekje heel consequent (ja ieder koekje en vergeet ook niet dingen als boter en olijfolie waarmee je bakt), zodat je inzicht krijgt in je inname.

Latest Posts

Kinesist Koksijde

Published Jun 19, 24
3 min read

Thaise Massage Porno

Published Jun 11, 24
7 min read

Huis Bouwen Almere

Published May 13, 24
5 min read